• Tűri Zita +36 30 228 4228

Miért fontosak a pozitív gondolatok az életedben?

Miért fontosak a pozitív gondolatok az életedben?

Miért fontosak a pozitív gondolatok az életedben? 1024 575 Tűri Zita

Biztosan sokszor hallottad már Te is, hogy “legyél pozitív”, “gondolkodj pozitívan”. Könnyű azt mondani – volt rá talán a válaszod, pedig a pozitív gondolatok valóban gyökeresen meg tudják változtatni egy ember életét.

Könyvek, filmek a pozitív gondolatok erejéről.

Hallottál már a Titok című könyvről vagy olvastál esetleg a gondolatok teremtő erejéről? Valamennyi írás lényege ugyanaz: pozitív gondolatok nélkül bizony jóval nehezebb boldogulni az életben.

A Titok című könyvet meg is filmesítették, de emellett még számos sorozat, mozifilm szól akár közvetlenül, akár közvetve arról, hogy a boldogság és a harmónia nem véletlen hozzávalói az életnek, hanem tudatosan kell tenni értük.

Te, hogy állsz a dolgokhoz?

Kevesen élnek úgy, hogy csak pozitív gondolatok cikáznak a fejükben, de az optimista mentalitás tanulható.

Mire gondolsz például akkor, ha télen elcsúszol a jeges úton?

Vajon arra, hogy milyen peches vagy, és miért pont veled történik ez, vagy inkább arra, milyen jó, hogy semmi bajod nem lett? A kettő között óriási különbség van. Akár az egész napodat elronthatja egy negatív gondolat, a pozitívtól viszont jókedvű és energikus leszel, aminek következtében az előtted álló nap is teljesen máshogy alakul.

Lásd meg mindenben a jót!

Sajnos a minket körülvevő világban sokkal több a negatív impulzus, sőt, mi magyarok különösen híresek vagyunk arról, hogy “sírva vigadunk”. Vajon genetikailag van kódolva bennünk az örök elégedetlenkedő, a mindig mindent sötéten látó? Pedig nem kéne, hogy így legyen. Saját magunk és környezetünk életét is jó irányba tudjuk változtatni egy kis odafigyeléssel és a pozitív gondolatok erejével.

Ha valaki megkérdezi, hogy vagy, ne kezdj el rögtön panaszkodni, hogy milyen fáradt vagy, milyen idegesítő a munkád vagy éppen mennyire elevenek a gyerekek.

Mondd inkább azt, hogy minden rendben, örülsz, hogy itt a nyár, végre több időt tudsz együtt tölteni a családoddal, és a munkahelyeden is kevesebb a munka.

Ahogy az éremnek is két oldala van, az életedet is felfoghatod ugyanígy. Szomorkodsz, bosszankodsz, elégedetlenkedsz vagy inkább mindennek a jó oldalát nézed a pozitív gondolatok segítségével.

Gyakorold kicsit minden nap!

Ha úgy érzed, Neked nehezedre esik az élet napos oldalán élni, akkor érdemes egy kicsit edzeni erre. Meglátod, a hatás nem marad el!

Minden egyes nap, amikor valami történik veled, gondold végig, hogy ennek a dolognak mi a pozitív oldala, miért jó, hogy ez úgy alakult, ahogy, és ezt erősítsd magadban.

Minden este elalvás előtt pedig gondold végig azt is, hogy aznap mennyi jó dolog történt Veled, és foglald össze, hogy mi mindenért vagy hálás.

A pozitív gondolatok ereje lenyűgöző, használd Te is nap, mint nap, hogy harmóniába kerülj önmagaddal és a világgal!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz eljutni ebbe az állapotba, keress meg, hogy mielőbb Te is megélhesd a tökéletes harmóniát!

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon és Instagramon, hogy nem maradj le semmiről.

Nagy ölelés: Zita

Tűri Zita

"Hiszem, hogy önazonosan, szilárd belső énképpel, harmóniában önmagunkkal és a világgal, sokkal könnyebb minden."

All stories by:Tűri Zita

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      Contact Us

      We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.