Harmónia “mini” interjú-Balázs

Harmónia “mini” interjú-Balázs

posted in: Harmónia mini interjúk | 0

Mérföldkőhöz érkezett a Harmónia “mini” interjú sorozat.

Régen vártam arra a pillanatra, amikor végre egy FÉRFI, harmóniával kapcsolatos válaszait oszthatom meg Veled.

A harmónia “unisex”, csak talán mi nők többet foglalkozunk vele.

A sorozat indulása óta dédelgettem  magamban a gondolatot, hogy megkérdezzek erről a témáról egy férfit is. Sokáig azért nem léptem a tettek mezejére, mert attól féltem, hogy elutasítást kapok, mondván ez “csajos téma”.

Szerencsére nem így lett. 🙂

Balázs, az április interjú alanyom, azonnal igent mondott a felkérésre. Szerintem nem csak azért, mert azt mondtam neki, hogy ő lesz Mr. Április. 😉

Visszajelzése alapján, nagyon élvezte a kérdések megválaszolását és hagyott is időt magának arra, hogy megérjenek a válaszai, amiért én külön hálás vagyok neki, hisz számomra ez azt üzeni, hogy teljes mértékben beleadta önmagát.

Ez nagyon jellemző rá:önazonosan él és dolgozik. Na, de ki ő?

coach-coaching-harmónia-tűri-zita

Bőtös Balázs. Coach, két kislány édesapja.

Pár hónapja egy képzésen ismertük meg egymást, amin semmi csodálkozni való nincs, hisz neki is, hozzám hasonlóan, a coach identitásának fontos eleme a folyamatos a tanulás, a személyes és szakmai fejlődés.

Balázs nagyon szeret apa és férj lenni. Coachként is küldetésének tekinti az apák és anyák támogatását. Szabadidejében, amikor épp nem a családdal van, akkor meditál, edz, gitározik és találkozik a barátaival.

Köszönöm Balázs a nyitottságodat és a válaszaidat!

Olvasd szeretettel!

Mi jelenti számodra a tökéletes „harmonikus pillanatot”?

Amikor azt élem meg, hogy a helyemen vagyok. Lehet az munka közben, a családommal, a barátokkal töltött időben, akárhol, akármikor. Ha önazonos vagyok, akkor akár egy konfliktus pillanatai is lehetnek harmonikusak.

Miként csempészed be a mindennapokba a harmóniát?

Nem szeretném csempészni. A legfontosabb, hogy észrevegyem a harmónia jelenlétét, hogy legyen rá szemem, hogy ne csak megtörténjenek velem a dolgok. Erre a fajta tudatosságra azért is törekszem, mert ezzel könnyebben megérzem, észreveszem a hiányát, és hamarabb tudok rá reagálni.

coach-coaching-lifecoach-harmónia-tűri-zita

Ha a harmóniát le kéne festened, akkor hogyan nézne ki az a festmény? Mi szerepelne rajta?

Egy táncoló pár jutott eszembe, ahol az egyik táncos elesett, és az arcán szomorúság. És a másik éppen húzza föl elszántan, határozottan. Ez nekem a harmónia dinamizmusát jelenítené meg. Hogy a harmónia nem egy törékeny valami, egy múló, ritka pillanat.

Ha a harmónia zene lenne, akkor milyen lenne?

A harmónia zenében betöltött, evidens szerepén túl az jelent meg előttem, ahogy a jazz-zenészek jelen vannak a színpadon. Ahogy figyelnek egymásra, ahogy teret adnak a másiknak, ahogy kísérik az éppen szólózó társukat, és ahogy hagyják, hogy őket kísérjék. És az arcukon a pillanat átélése, az öröm vagy éppen a bosszúság, ha valami nem úgy sikerült, ahogy szerették volna.

Ha a harmónia egy illat lenne, akkor milyen lenne?

A friss, erdei illat a hegycsúcson.

coach-coaching-harmónia-tűri-zita

Ha egy szóval kellene leírni, hogy mit jelent számodra a harmónia, akkor mi lenne az?

Kapcsolódás

Folyt.köv 🙂

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon és Instagramon, hogy nem maradj le semmiről.

Ha pedig szeretnél újra harmóniában lenni önmagaddal és a világgal, akkor keress bizalommal!

Nagy ölelés: Zita

 

Nincs kommentelési lehetőség